streda 18. mája 2011

To už je múj osud!

Vopred sa vám ospravedlňujem za dlhú odmlku.
Priznávam sa, že ako sa vonku otepľuje, ja vôbec nemám chuť tráviť čas pri počítači, všeobecne mám problém vôbec obsedieť (alebo obstáť) v kuchyni.
Jedlá sa snažím pripravovať tak, aby som pri nich nemusela stáť, ale to sa napríklad s haluškami alebo rezňami veľmi nedá.
Vygooglila som aspoň jeden recept, o ktorý sa s vami poradím. Potom sa vám môžu - tak ako hovorí svokrina kolegyňa - pršteky rozkošnícky mrviť vo flip flopoch trebárs aj na záhrade :). Večera bude nachystaná za 5 minút, a vy môžete filozofovať s dážďovkami alebo vzývať hrášok aby vyklíčil.
Volá sa to lenivé cestoviny - aké príznačné :)
Kúpime/dopestujeme (tá dopestujeme varianta je malilinko zdĺhavejšia....) zeleninu. paradajky, papriky, cuketu, hrášok, kukuricu - no čokoľvek, čo sa dá v nejakej forme dať na cestoviny, šunku alebo kuracinku, tvrdý syr, bárs aj plesnivý. Zeleninku nakrájame a hodíme do pekáča spolu so šunkou. zakvapneme troškou oleja, osolíme, obylinkujeme podľa chuti a dostupnosti v záhrade (ak vám drahý všetku nevykosil) a šupneme do rúry tak na 180 stupníkov.
Nasledujúcu asi tak trištvrte hodinku môžme teda vzývať hrášok a podobne, a potom už len dovaríme cestoviny a pokrájame syr. Trochu cestovinovej vody pridáme k upečenej zelenine, primiešame cestovinky a syrček a rovno podávame, najlepšie na záhradnej hojdačke, s pohárom dobrého vína.
Počas konzumácie odporúčam sledovať, ako červenejú jahôdky :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára