štvrtok 10. februára 2011

Tak o čom teda?

Som úplne obyčajný kuchynský zjav 21. storočia. Z práce chodím domov a varím večeru, cez víkend vyváram a vypekám. Do tejto kuchynskej kategórie každodenného varenia som sa zaradila asi pred siedmimi rokmi a za tú dobu pochopiteľne dochádza inšpirácia a novinky. Nad vodou ma momentálne drží internet a neustály hlad mojich stravníkov. Toľko teda o mne, poďme si predstaviť ostatných zúčastnených:
Stravník typu každodenný - priateľ: Drahý milovaný sa v živočíšnej ríši radí do kategórie presvedčených mäsožravcov, v tomto prípade však so značnou úchylkou pre mlieko a mliečne výrobky, okrem jogurtov a tvarohu. Zelenina je považovaná za iný druh trávnika, a ten sa predsa neje. Jednu z mála výnimkek tvoria kyslé uhorky, ale tie sa tiež radia do kategórie mäso. Obľubuje syry a všetko syrové, má rád dobré vína a všetky možné slané pečené dobroty. Sladké koláče už nechce ani vidieť, a obávam sa že dodnes ľutuje kúpu každého balíčka vanilkového cukru zvlášť.
Najčastejšie konzumovanou potravinou sú zemiaky na milión spôsobov, avšak vynikajú halušky, polesníky a hrniec. Pri prvých dvoch jedlách ochotne asistuje a zemiaky si rád aj potrie.
Inak je to tvoj nedôverčivý a na každý experiment sa pozerá radšej len z diaľky. :D
Stravník typu občasný - svokor: Typ stravníka, akého ocení každá kuchárka. Papá rád a veľa, a nám to robí radosť. Málokedy sa objaví niečo, čo by nechutilo, a to nám vyvoláva úsmev na tvári. Z tejto strany sa nám sypú samé dobré kritiky a preto dúfame v čo najviac komentárov z jeho strany :)
Stravník typu občasný - svokra: Je zarytou nepriateľkou viditeľnej cibule. Zo zápražiek sa vyberá, a je tolerovaná jedine pri pečenom mäse. Inak toho veľa nespapá, ale chutí jej všetko čo nemusí sama variť :D je nenáročná, a nefrfle :D vždy vítaná.
Stravník typu zvyškový - Ovečka: Ovečka je 5ročná fenka welsh teriéra, so slovnou zásobou v rozsahu MOJE! Počas varenia a stolovania sa nepohne z kuchyne, a strúha pohľady, že by sa aj kocúr v čižmách zo Shreka hanbil. Je veľmi výkonná v oblasti vysávania zvyškov ktoré spadnú z linky a podobne, jediné čo tento lapač nezoberie je surová cibuľa. Inak ochotne poupratuje úplne všetko. Zvieratko nevie kedy má dosť, a tak sa obávam, že keby som pred ňu postavila 6 litrový hrniec s čímkoľvek, ochotne a v minúte ho spučí, a potom praskne. Radšej neskúšam, predsalen ju máme radi :D Inak som na jej strane, lebo má rada špenát.

Po predstavení stravníkov by som ešte rada predstavila miestnosť, v ktorej sa všetko toto odohráva.
Je celkom nová, a tvrdo vybojovaná. Kto videl blog, ktorý píšeme s Vajcom, je mu iste známe :D.
Linka okrem veľkej chladničky skrýva aj výkonnú a veľmi kamarátsku teplovzdušnú rúru, varnú dosku kombinujúcu elektriku a indukciu, pekárničku na chlieb - nového člena rodiny, elektrický krájač, ponorný mixér, miskový mixér, šľahač, mini gril, a nakoniec aj wafľovač (môj záchranca v ťažkých časoch polnočnej žravej). Najlepším kamarátom na ráno ale ostáva rýchlovarná kanvica.

Toť asi všetko o predstavovaní, a hor sa do toho. Cieľom tohto blogu je zapojiť čo najviac kuchárok v podobných podmienkach, a s podobnou frustráciou. Teda nedostatkom nápadov. Chceme obmedziť časté opakovanie jedál, a vytvoriť pestrý, ale cenovo dostupný jedálniček. Projekt má niekoľko obmedzujúcich faktorov v podobe počtu gastrolístkov od zamestnávateľa, ktoré sú vyčlenené na kulináriu, a niekoľkých potravinových alergií a neznášanlivostí stravníkov.
Inak máme ruky prakticky voľné, ostáva pracovať s tým, čo máme.
Milé kuchárky, ale vlastne aj kuchári. Prosím, zapojte sa vlastnými komentármi a nápadmi. Verím, že sa nám spoločnými silami podarí zdolať nepriazeň doby (Tie ceny išli FAKT HORE!!!).

Aja

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára